Kiropraktik & Massage

.

Vår passion ligger i hälsa, inifrån och ut och de manuella behandlingsformer vi på EVOMED erbjuder är kiropraktisk behandling, dry needling och massage. Läs mer om hur besöken går till här nedan.

.

KIROPRAKTIK

Definition enligt WHO:
Kiropraktik – en hälsoprofession som ställer diagnos, behandlar och förebygger funktionsstörningar i rörelseorgan och de effekter dessa funktionsstörningar kan ha på nervsystemet och individens generella hälsa. Kiropraktorer lägger stor vikt på manuella behandlingstekniker.


Hur går ett besök till?

Ett nybesök hos oss på EVOMED startar med ett samtal om din hälsa och du berättar för oss om din sökorsak. För att kunna erbjuda en säker behandling utför vi en grundlig undersökning som bland annat innehåller neurologisk undersökning, mätning av blodtryck och slutligen ortopediska funktionstester. När det är gjort undersöks området du söker för. Vi känner då igenom leder och muskler och utför ytterligare tester för att kunna ställa rätt diagnos. Själva behandlingsdelen innehåller justering av leder, mjukdelsbehandling och aktivering av inaktiv muskulatur.

Återbesöken är något kortare i tid eftersom vi kan börja behandla direkt efter att vi gått igenom hur besväret förändrats sedan första behandlingen. När behandlingsdelen är klar är det vanligt att du får rehabiliteringsövning/ar att göra hemma. Detta för att skapa bästa möjliga förutsättning för att du ska bli återställd, men också för att kunna få ett resultat som håller i längden.

Kiropraktik är en orsakssökande behandlingsmetod. Kiropraktorn vill ta reda på och behandla orsaken till dina problem och inte bara behandla symtomen eftersom att smärtan då ofta återkommer.

Eftersom kiropraktik är en del av den legitimerade sjukvården journalförs alla besök och går under lagen om tystnadsplikt.


Vad behandlar en kiropraktor?

Kiropraktik är en trygg och säker behandlingsmetod. Alla leder är viktiga och i kombination med mjukdelsbehandling, ofta genom dry needling uppnår vi effektiva resultat.

En kiropraktor behandlar muskeloskeletala problem i hela kroppen, från topp till tå. Exempel på besvär och diagnoser som en kiropraktor kan behandla är t ex löparknä, ryggsmärta, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge, axelsmärta, käkledsbesvär, hälseneproblematik, lumbago/Ischias, snapping hip, golfarmbåge, handlledssmärta och mycket, mycket mer.


Vad är det som knakar?

Det är inte skelettet som låter när en justering genomförs utan gasbubblor i ledkapseln som imploderar. En led är omsluten av en ledkapsel och vid en justering bildas ett undertryck i ledkapseln och en gasbubbla bildas. När justeringen når maximal hastighet separeras leden och bubblan imploderar vilket kan ge en knakande ljud. Ljudet i sig är ett normalt kroppsljud och det är inte alltid nödvändigt för framgångsrika behandlingsresultat.


Biverkningar och komplikationer.

Yrkestiteln kiropraktor är namnskyddat och för att kunna arbeta som kiropraktor i Sverige krävs det att du innehar legitimation utfärdat av Socialstyrelsen. Kiropraktik är en beprövad och säker behandlingsmetod. Läs mer här för vidare information kring biverkningar och komplikationer.


MASSAGE

.

Vi erbjuder klassisk massage och lymfdränagemassage, hos oss på vår klinik i Torsby Sportcenter eller på din arbetsplats.

.

Klassisk massage

Har du återkommande spänningar i vissa områden eller vill underhålla avslutad behandling hos kiropraktor väljer du massage i onlinebokningen. Massage ökar blodgenomströmningen i muskulatur och ger också frisättning av hormoner i kroppen som får oss att må gott.

Lymfdränagemassage

Lymfdränagemassage eller lymfmassage som det också kallas är en skonsam massageform som fokuserar på lymfkörtlarna och lymfaflödet i kroppen. Massagen stimulerar kroppen att göra sig av med överflödig vätska och fungerar ofta mycket bra på dig som har lymfödem, svullna ben, fötter, armar eller generell svullnad och vätskeansamlingar.

.

Till oss kan du komma som privatperson eller företagskund, men vi gör också företagsbesök då vi kommer till Er arbetsplats och masserar Dig och dina kollegor där. För mer information eller bokning av företagsmassage mailar du jennyskilberg@evomed.se.

Våra behandlingar är 30, 60 eller 90minuter och det väljer du i onlinebokningen.

Massage och kiropraktik passar alla åldrar och även gravida efter v 12.