Våra behandlingsformer

.

Vår passion ligger i hälsa, inifrån och ut och de manuella behandlingsformer vi på EVOMED erbjuder är kiropraktik, fysioterapi och massageterapi. Läs mer om hur besöken går till här nedan.

.

KIROPRAKTIK OCH FYSIOTERAPI


Hur går ett besök till hos någon av våra legitimerade terapeuter?

Vid ett nybesök hos oss på EVOMED, oavsett om du väljer att gå till kiropraktor eller fysioterapeut, startar vi med ett samtal om din hälsa och du berättar för oss om din sökorsak. För att kunna erbjuda säker och rätt behandling utför vi en grundlig undersökning som bland annat innehåller neurologisk undersökning, mätning av blodtryck och slutligen lämpliga funktionstester. När det är gjort undersöks området du söker för. Vi känner då igenom och testar leder och muskler och utför ytterligare tester för att kunna ställa rätt diagnos.

Behandlingsdelen innehåller justering av leder, mjukdelsbehandling och aktivering av inaktiv muskulatur samt individuellt anpassad rehabilitering vid behov. Vi har olika metoder att behandla med för att uppnå bästa resultat och kliniken erbjuder bl a dry needling, laser, akupunktur och specifik träning som komplement i den manuella terapin.

Oavsett om du går till en fysioterapeut eller kiropraktor har vi samma mål; att skapa och ge dig bästa förutsättningar för ökad funktion och reducera smärta.

Återbesöken är något kortare i tid eftersom vi kan börja behandla direkt efter att vi gått igenom hur besväret förändrats sedan första behandlingen. När behandlingsdelen är klar är det vanligt att du får rehabiliteringsövning/ar att göra hemma. Detta för att skapa bästa möjliga förutsättning för att du ska bli återställd, men också för att kunna få ett resultat som håller i längden.


Vad behandlar vi?

Kiropraktik och fysioterapi är trygga och säkra behandlingsmetoder. Alla legitimerade terapeuter på vår klinik har akademisk utbildning och tillsammans har vi 60års erfarenhet av manuell behandling.

Vi behandlar muskeloskeletala problem i hela kroppen, från topp till tå. Exempel på besvär och diagnoser som vi ställer och behandlar är t ex löparknä, ryggsmärta, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge, axelsmärta, käkledsbesvär, yrsel, hälseneproblematik, lumbago/Ischias, snapping hip, golfarmbåge, handlledssmärta och mycket, mycket mer.

Är du i behov av behandling och rehabilitering efter skada, tex knätrauma eller luxation (när en led gått ur led) rekommenderar vi dig att boka in dig hos vår fysioterapeut Ann Jonsson.

Fysioterapi och kiropraktik är en del av den legitimerade sjukvården. Samtliga besök journalförs och går under lagen om tystnadsplikt.


Vad är det som knakar?

Det är inte skelettet som låter när en justering genomförs utan gasbubblor i ledkapseln som imploderar. En led är omsluten av en ledkapsel och vid en justering bildas ett undertryck i ledkapseln och en gasbubbla bildas. När justeringen når maximal hastighet separeras leden och bubblan imploderar vilket kan ge en knakande ljud. Ljudet i sig är ett normalt kroppsljud och det är inte alltid nödvändigt för framgångsrika behandlingsresultat.


Definition av kiropraktik enligt WHO:

Kiropraktik – en hälsoprofession som ställer diagnos, behandlar och förebygger funktionsstörningar i rörelseorgan och de effekter dessa funktionsstörningar kan ha på nervsystemet och individens generella hälsa. Kiropraktorer lägger stor vikt på manuella behandlingstekniker.

Kiropraktik är en orsakssökande behandlingsmetod. Kiropraktorn vill ta reda på och behandla orsaken till dina problem och inte bara behandla symtomen eftersom att smärtan då ofta återkommer.


Biverkningar och komplikationer kiropraktik och OMT (ortopedisk manuell terapi).

Yrkestiteln kiropraktor är namnskyddat och för att kunna arbeta som kiropraktor i Sverige krävs det att du innehar legitimation utfärdat av Socialstyrelsen. Kiropraktik är en beprövad och säker behandlingsmetod. Läs mer här för vidare information kring biverkningar och komplikationer.


MASSAGE

.

Vi erbjuder klassisk och terapeutisk massage hos oss på vår klinik i Torsby Sportcenter eller på din arbetsplats.

.

Klassisk massage

Vill du ha en avslappnande stund, har återkommande spänningar i vissa områden eller vill underhålla avslutad behandling hos kiropraktor väljer du massage i onlinebokningen. Massage ökar blodgenomströmningen i muskulatur och ger också frisättning av hormoner i kroppen som får oss att må gott.

Terapeutisk massage

Vår massageterapeut Jenny jobbar även med smärtbesvär i kroppen och massageterapi kan hjälpa dig med olika symtom. Har du tex spänningshuvudvärk, löparknä eller fotsmärta kan hon hjälpa dig med det genom olika mjukdelstekniker och rehabiliteringsövningar.

Våra olika massagebehandlingar är 30, 60 eller 90minuter och det väljer du i onlinebokningen.

Massage och kiropraktik passar alla åldrar och även gravida efter v 12.

Till oss kan du komma som privatperson eller företagskund, men vi gör också företagsbesök då vi kommer till Er arbetsplats och masserar Dig och dina kollegor där. För mer information eller bokning av företagsmassage mailar du jennyskilberg@evomed.se.