MASSAGE

Vi erbjuder klassisk-, terapeutisk- och lymfmassage hos oss på vår klinik i Torsby Sportcenter eller på din arbetsplats. Lymfmassage erbjuder vi i två varianter, se mer information nedan under rubriken lymfmassage.

Terapeutisk massage

Vår massageterapeut Jenny jobbar även med smärtbesvär i kroppen och massageterapi kan hjälpa dig med olika symtom. Har du tex spänningshuvudvärk, löparknä eller fotsmärta kan hon hjälpa dig med det genom olika mjukdelstekniker och rehabiliteringsövningar. Jenny är även vidareutbildad inom medicinsk laser.


Klassisk massage

Vill du ha en avslappnande stund, har återkommande spänningar i vissa områden eller vill underhålla avslutad behandling hos kiropraktor väljer du massage i onlinebokningen. Massage ökar blodgenomströmningen i muskulatur och ger också frisättning av hormoner i kroppen som får oss att må gott.


Lymfmassage

Lymfmassage kan hjälpa vid övervikt, vätska och svullnad i kroppen, stram bindväv och smärta som orsakas av tröghet i lymfan. Metoden kan också hjälpa efter brännskador och operationer. Lymfsystemet är en del av vårt immunförsvar och dess uppgift är att föra bort överskottsvätska, inflammationsämnen, bakterier, virus och slaggprodukter. Nedsatt funktion i lymfsystemet kan ta sig uttryck i smärta, vätskeansamling, övervikt, stram bindväv, veck och gropar i huden.

Lymfmassagen erbjuder vi i två varianter, en är 90minuter lång som utförs manuellt med helkroppsmassage på både över- och underkropp. Den andra varianten är 45minuter lång där över- och underkropp behandlas samtidigt, överkropp med massage och underkropp med QRYOs dynamiska kompressionsbyxor. Kompressionsbyxorna har en viss storlek och ibland om du har mer omfattande besvär med vätskeansamling kan de vara svåra att komma i så då passar 90minuter bättre. Vi rekommenderar att lymfmassagen genomförs vid minimum fyra tillfällen under en kortare period för att kunna uppnå bästa effekt, men det väljer du förstås själv.


Kompressionsbyxor

QRYO kompressionsbyxor ökar blodcirkulationen i benen, syresätter blodet och ökar trycket på muskulösa vävnader för att avlägsna slaggprodukter, svullnad eller smärta genom lymfa- och blodflöde. Det hjälper till att återställa fysiska funktioner och reducerar tiden för återhämtning efter träning/tävling. Fungerar även som ett komplement vid nedsatt lymffunktion. Behandlingstiden är mellan 20 och 40minuter och dessa kan du själv använda på drop in i vårat väntrum. 


Till oss kan du komma som privatperson eller företagskund, men vi gör också företagsbesök då vi kommer till Er arbetsplats och masserar Dig och dina kollegor där. För mer information eller bokning av företagsmassage mailar du jennybostrom@evomed.se


Våra olika massagebehandlingar är 30, 60 eller 90minuter och det väljer du i onlinebokningen.

Massage och kiropraktik passar alla åldrar och även gravida efter v 12.